Home > I O > I O Device Error 1117 R-studio

I O Device Error 1117 R-studio

Which do you think is more risky; the freezer trick (with a drive with fluid bearings) or swapping boards on a WD drive?Both are RISKY.. Description Error code 1117 is generated by the Windows operating system and is always caused by I/O (Input / Output) throughput issues with either the disk or the controller that it If the Drive's fine but the logic board's damaged, I thought I might be able to try swapping it with a good one and get the drive (and data!) back. Any help would be greatly appreciated. news

They just don't like it.... If I tried to access it, or even if I didn't after a couple of minutes, my VIA RAID tool would pop up and tell me that the disk has failed Can anyone recommend any programs? no ideas?

I entered 'no.' I then tried manually running chkdsk on the HDD. Reply Helpful Comment? 0 0 Page 2 of 3 1 2 3 Join the Conversation Add a Comment Add A Comment Popular Deals 5•3 Craftsman 5/8" x 50' All-Rubber Everything I've tried so far has failed me: If the unrecovered data is highly valuable, then stop what you are doing and send it to the pros and forget returning it Would you recommend me connecting my HDD directly to my motherboard while the computer is on?

Meanwhile the whole system was ridiculously slow. Top fzabkar Post subject: Re: WD20EARS HD Repair | Help ReqPosted: June 6th, 2012, 3:33 Joined: September 8th, 2009, 18:21Posts: 8623Location: Australia oss.rk wrote:Here you go:You were asked This is going to take some time unless you error immediately but perhaps one application will fix enough to allow the next application to go a bit farther until you get the original operation I selected was 'damaged partition recovery'.

I took the HD off, went into Windows just fine, read some stuff about the problem on the net. Actually the WD info is incorrect, swapping boards is done all the time. If you haven't bought it yet, I think your money, albeit slightly more, would be better spent on SpinRite [grc.com]. http://comphelp.org/guide/r-studio-device-error-1117/ Share this post Link to post Share on other sites tracker 0 Member Member 0 1277 posts Posted November 29, 2005 · Report post Ok, I plugged the drive in

Alt Site Moderator Posts: 2073Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm Website Top Display posts from previous: All posts1 day7 days2 weeks1 month3 months6 months1 year Sort by AuthorPost timeSubject I am still currently scanning. The software now doesn't see the drive at all, even though windows does, on and off. thanks, Rich 01-28-2010, 04:29 AM #4 raptor_pa TSF Enthusiast Join Date: Dec 2008 Location: Central PA Posts: 10,227 OS: XP Unfortunately it is looking like it is

Email Article Print Article Bookmark Article Social Bookmarks... http://forums.storagereview.com/index.php?/topic/21075-resurrecting-the-dead/ I get a message saying "The request could not be performed because of an I/O device error." I'm assuming it's because I'm running the drive via usb? It doesn't seem like this kind of software will be able to do anything. It gave me an error saying "the type of this system is RAW" and wasn't able to run.

Seatools took a while to find my HDD. navigate to this website an entire 160GB two-week-old disk can't just have suddenly all gotten messed up, now, can it? Copy Link Copied to Clipboard R-TT Software Forum A place to discuss data recovery, file unerase, disk unformat, RAID reconstruction, disk backup and restore, and privacy protection utilities from R-TT. Post a clear picture of the WD external case circuit board. _________________Buy your friends Toshiba\Hitachi and your enemies Seagate.

What's my next step guys? It might be able to recover enough sectors to let it boot again to get some data off. Sign in here. http://upintheaether.com/i-o/i-o-error-on-device-hdc.php Click here to join today!

The time now is 06:36 PM. -- Mobile_Default -- TSF - v2.0 -- TSF - v1.0 Contact Us - Tech Support Forum - Site Map - Community Rules - Terms of Reply Helpful Comment? 0 0 jkee Joined Dec 2008 L9: Master 4,955 Posts 2,060 Reputation Give Rep Follow User Send Message View Profile Posts Created Threads Started 08-29-2012 at 01:43 AM I have downloaded the R-studio, I started a scan.

not with all the problems I've been having.

We use data about you for a number of purposes explained in the links below. Period. Forum Thread Is my HDD dead? Cannot (but have to) update... » Site Navigation » Forum> User CP> FAQ> Support.Me> Steam Error 118> 10.0.0.2> Trusteer Endpoint Protection All times are GMT -7.

It has been running for almost an hour now and is still at 0%.. I have not formatted it at all. That's an idea. click site The request could not be performed because of an I/O device error (1117)I have attached the complete logs as well.The clear picture for circuit board: Attachments: File comment: WD20EARs Rstudio Log